Nyomtatási nézet

Támogatásunkkal tengeren is bajnok kenus Vajda Attila és Balaicz Tibor

Az FHB Bank támogatásával indult útnak az Ohana Mana Cup versenyére az olimpiai és háromszoros világbajnok Vajda Attila barátjával, Balaicz Tiborral, a Szegedi Sárkányhajó Egyesület edzőjével. A fiúk már többször ültek egy hajóban és méretették meg magukat különböző versenyeken. Bár idén Vajda az olimpiai válogató verseny során alulmaradt Vasbányai Henrikkel szemben, láthatóan új célokat tűzött maga elé.

A nyíltvizes kajak-kenu erőpróba az évek során igazi világversennyé nőtte ki magát. Szardínia déli részén, Cagliari és Solanas beach között került megrendezésre, ahol hátszélben kell megtenni az utat az öböl másik oldaláig. A versenyen különböző távon, felállásban és számon lehet indulni, Attila és Tibor a double surfski 26 km-es futamára vállalkoztak.

„Az FHB Bank finanszírozta az utazásunkat, a szállásunkat és a hajóbérlésünket is, nélküle aligha lett volna részünk ilyen élményekben… bízom benne, hogy a siker után később is lesz még módunk közösen jó eredményeket elérni.” – nyilatkozott Vajda a Nemzeti Sport című lapnak.

A szigetre kedden éjszaka érkeztek meg, az adminisztráció és a pálya megtekintése után hasznos információkat gyűjtöttek be a kajakosoktól a szélirányról és a hullámokról. Persze maguk is hajóba szálltak, hogy gyakorolják a hullámok közti evezést (ami valljuk be, igen szokatlan lehet egy magyar kenusnak). Balaicz Tibor elmondása szerint a verseny során nagyon fontos a jó erőbeosztás és a hullámokon való szörfözés. Mindamellett, hogy vannak, akik egész évben a tengeren készülnek, nagyon fontos a megfelelő erőnlét és ügyesség is, hogy valaki az élvonalban teljesíthesse a megmérettetést. A síkvízi kajak-kenu versenyszezon után sok sportoló próbálja ki magát a tengeri viadalon, mert állításuk szerint sokkal változatosabb itt evezni, igazi kihívás ez a verseny a megszokott versenypályák után.

Bár a fiúk nem ismerték a mezőny erősségét, mindenképpen annak első felébe várták magukat, bíztak benne, hogy erejük és tudásuk elég lesz egy jó eredményhez.

Akadtak bőven kezdeti nehézségek. Szombaton, a verseny napján nem az elképzeléseknek megfelelően alakult az időjárás, előbb megváltozott a szél iránya, majd visszaállt az uralkodó szél, így végig oldal– és szembeszélben kellett evezniük. Elsődlegesen a tengeri versenyek előnye a hátszél, ahol a hullámok segítségét is kihasználhatják a csónakok. Ilyenkor általában nem egyenletes tempóban kell evezni, hanem ahogy a hullámok diktálják, így lehet kicsit pihenni, amíg a hullám viszi a hajót. Ennek ellenére Attilának és Tibinek össze kellett szednie magát, hisz a változó meteorológiai viszonyok miatt két órán keresztül végig egyforma tempóban kellett evezniük. Hiába próbált rajtuk kifogni a természet, a páros kenu kategóriájukban végig vezetve nyertek!

„Kimondott célunk volt, hogy győzzünk… Tibivel jól tudtunk együtt dolgozni, fizikálisan jobbak voltunk mindenkinél, egyenletes iramban haladtunk végig, így nagyon magabiztosan nyertünk. Egy óra negyvennyolc perc alatt értünk be, utánunk pedig két óra fölött jött a második… ezúttal is hatalmas élményt jelentett a részvétel.”- zárta szavait Vajda Attila.

A fiúk remélik, hogy lesz még lehetőségük részt venni ezen a versenyen és legközelebb az időjárás jóindulatát is elnyerhetik. A szervezők nagyra értékelték teljesítményüket: meghívást kaptak egy jövő évi franciaországi versenyre, ahol várhatóan 6 fős hajókban vágnak neki a Földközi-tengernek.

Attilának és Tibornak gratulálunk az Ohana Mana Cupon elért teljesítményükhöz!

 

 

 

 

 


Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások

A Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által készített lakossági tájékoztató kiadvány

FHB Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek