Nyomtatási nézet

FHB Takarékszámla

Ha szeretne egy jövőbeni cél megvalósítása érdekében rendszeresen félretenni, és az így megtakarított összegekre folyamatosan, a szokásos látra szóló kamatnál magasabb kamatot realizálni, de még nem tudja pontosan, hogy mikor lesz szüksége megtakarított pénzére, úgy Önnek ajánljuk az FHB Takarékszámlát.

Egyedi igényekhez igazított, rugalmas megtakarítási lehetőség, hiszen pénze látra szólóan kamatozik, akár korlátlan ideig, ugyanakkor bármikor hozzáférhető.

Kiszámítható, a megtakarításhoz igazított kamat: a megtakarítás összegére vetített sávos kamatozásnak köszönhetően minél nagyobb összeget takarít meg, annál magasabb kamatot írunk Önnek jóvá. A kamatláb mértéke – rugalmasan igazodva a piaci változásokhoz – az MNB jegybanki alapkamattól függően változik.

Számolja ki Ön is a saját megtakarítását a Takarékszámla-kalkulátorral!

„Standard”1 és „Nyugdíjas”2 típusú FHB Takarékszámla kamata:

Beérkező jóváírás(ok) összege / hó2
Kamat típusa Sávos kamat mértéke %-ban (évi) EBKM
0 Ft Alapkamat 0,05% 0,05%
1 - 4.999 Ft Prémium kamat 1
MNB alapkamat – 3,00%, de min. 0,10% 0,10%
5.000 - 9.999 Ft Prémium kamat 2 MNB alapkamat – 2,00%, de min. 0,15% 0,15%
10.000 Ft- tól Prémium kamat 3 MNB alapkamat – 1,00%, de min. 0,30% 0,30%„Ifjúsági”3 típusú FHB Takarékszámla kamata:
Beérkező jóváírás(ok) összege / hó2 Kamat típusa Sávos kamat mértéke %-ban (évi) EBKM
0 Ft Alapkamat 0,05% 0,05%
1 - 2.499 Ft Prémium kamat 1 MNB alapkamat – 3,00%, de min. 0,10% 0,10%
2.500 - 4.999 Ft Prémium kamat 2 MNB alapkamat – 2,00%, de min. 0,15% 0,15%
5.000 Ft- tól Prémium kamat 3 MNB alapkamat – 1,00%, de min. 0,30% 0,30%

 

Az FHB Takarékszámla megnyitása napját követő 2 év után a számlanyitással egyező napot követő munkanapon a Bank a Hirdetményben meghatározott mértékű, egyszeri Hűségbónuszt fizet. A Hűségbónusz jóváírásának feltétele, hogy a számlanyitást követő 2 éven keresztül a Takarékszámlára minden hónapban legalább a Hirdetményben előírt legalacsonyabb Prémium kamat eléréséhez szükséges összeg érkezzen, és egyetlen hónapban se történjen rajta – a kamatadó levonását kivéve – semmilyen jogcímen terhelés. A Hűségbónusz a futamidő alatt egy alkalommal jár, a futamidő első 2 évére előírt feltétel teljesítése esetén. Amennyiben az itt írt időszak alatt a Számlatulajdonos a leírt feltételeket nem tartja be, a Hűségbónuszra való jogosultságát elveszti.

Amennyiben a Takarékszámla terhére terhelési tranzakció történik, a terheléssel érintett hónapra - a Megtakarítás összegétől függetlenül - évi 0,00%-os kamat jár. EBKM: 0,00%.

Megtakarításait egyéni igényeihez és lehetőségeihez igazítva növelheti: a Takarékszámla egyenlege a Kapcsolódó Bankszámlán keresztül  tetszőlegesen növelhető, megtakarításaihoz pedig egyszerűen hozzáférhet bármelyik bankfiókunkban, illetve az FHB TeleBank vagy FHB NetB@nk szolgáltatásainkon keresztül.

A táblázat készítésekor (2018.01.31.) érvényes jegybanki alapkamat mértéke: 0,90%. A kamat elszámolása a napi záró egyenleg alapján, a kamatjóváírás havonta történik.

Számlavezetés: a Takarékszámla számlavezetési díja – elektronikus kivonat igénylése esetén – 0 Ft, a számla megnyitása egyszeri, 10.000 Ft-os nyitóegyenleg elhelyezése mellett történik. A számlanyitás feltétele a FHB lakossági forint Bankszámla megléte vagy nyitása.

Az ajánlat részleteiről és az FHB Takarékszámlával kapcsolatos költségekről és díjakról a mindenkor hatályos Lakossági Bankszámla Hirdetményéből tájékozódhat.

1„Standard” típusú Takarékszámlát nyithat az az ügyfél, aki az FHB Bank Zrt-nél lakossági bankszámlát nyit vagy vezet, és nem jogosult a lentebb taglalt „Ifjúsági” vagy „Nyugdíjas” típusú Takarékszámla megnyitására
2„Nyugdíjas” típusú Takarékszámlát nyithat az az ügyfél, aki saját jogú öregségi vagy végleges rokkant nyugdíjas státuszú és ezt a jogállást NYUFIG határozattal vagy nyugdíjas igazolvánnyal igazolja. Két néven nyitandó Takarékszámla esetén mindkét Számlatulajdonos nyugdíjas státuszúnak kell lennie, továbbá a státuszt mindkettőjüknek igazolnia szükséges a fenti módok egyikével.
3„Ifjúsági” típusú Takarékszámlát nyithat az az ügyfél, aki FHB Hello számlával rendelkezik (18. életévének betöltéséig) vagy az FHB Bank Zrt.-nél vezetett lakossági bankszámlával rendelkező Számlatulajdonos, és kiskorú gyermekre való tekintettel a gyermek születési anyakönyvi kivonatának bemutatása mellett nyit FHB Takarékszámlát

A további részletek és feltételek a Bank ÜzletszabályzatábanFHB Bank Zrt. - 1 20 Takarékszámla Hirdetményében, a betéti szerződés részletes leírását a Lakossági és pénzforgalmi bankszámlákról szóló Általános Szerződési Feltételei tartalmazzák.

 

Az FHB bankszámlák és betétek az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. További részletek és feltételek a www.garanciakozosseg.hu oldalon találhatóak.

 

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

FHB Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek

Értékbecslés

Nálunk hitelkérelem benyújtása nélkül is megtudhatja mennyit ér az ingatlana! Sőt, azt is megmondjuk, hogy mekkora összegű jelzáloghitelt vehetne fel az ingatlan fedezete mellett!

Részletek