Főoldal/
Magánszemélyek / Megtakarítások / Befektetések / Részvények, certifikátok
Nyomtatási nézet

Részvények, certifikátok

Részvénybefektetések kiemelkedő hozamlehetőséggel!

A részvény tulajdonjogot megtestesítő értékpapír. A részvényesek jogai alapvetően két típusba sorolhatóak, úgymint tagsági és vagyoni jellegű jogok.

A certifikát olyan speciális, bankok által kibocsátott pénzügyi eszköz, amely értéke más, mögöttes  termék(ek) árfolyamának alakulását követi meghatározott módon. Certifikátot bármely befektetési eszköz osztályra (értékpapírok, indexek, devizapiaci termékek, árupiaci termékek, származékos ügyletek) létre lehet hozni.

Hosszabb távon a részvény- és certifikát befektetés magasabb hozamot biztosíthat a hasonló befektetési távra eszközölt, kockázatmentes, illetve alacsony kockázatú befektetési formákhoz képest. A részvénybefektetés azonban magasabb kockázatú, a részvények árfolyama akár jelentős mértékben is ingadozhat. Ugyanakkor hosszabb távon a nagyobb kockázat magasabb hozamlehetőséggel is párosulhat.

A részvénybefektetés előnyei

  • Hosszabb távon magasabb hozamlehetőség
  • Osztalékra való jogosultság
  • Tulajdonosokat megillető jogok


Kockázati tényezők

  • Hazai és külföldi gazdasági környezet alakulása
  • Hozamingadozási kockázat
  • Likviditási kockázat

Az FHB Bank Zrt. a prémium kategóriás részvényeket számottevő és a certifikátokat, valamint a nem prémium kategóriás részvényeket magas kockázatúnak sorolta be.

VÁLASSZA a részvényeket, amennyiben hosszú távú megtakarítási formát keres és hajlandó nagyobb kockázatot vállalni a magasabb hozam elérése érdekében.

VÁLASSZA a certifikátokat, amennyiben a certifikát mögötti termék árfolyamának alakulásából szeretne profitálni!

Az FHB Bank közreműködésével kereskedhető részvények:

BÉT „Prémium” kategória
Az ”Prémium” kategóriába a likvidebb, és szélesebb befektetői körrel rendelkező társaságok részvénysorozatai tartoznak. Ezek a vállalatok jellemzően tőkeerősebbek, árfolyamuk kevésbé ingadozó.

BÉT „Standard” kategória
A „Standard” kategória egyfajta belépő szint az újonnan bevezetésre kerülő részvények számára. Ebben a kategóriában található vállalatok általában kisebbek, árfolyamuk nagyobb mértékben reagál a piaci eseményekre, tehát kockázatosabbak is. Azonban egy feltörekvő vállalat részvényeinek megfelelő időben történő vételével, akár rövidebb idő alatt is kimagasló hozamot lehet realizálni.

BÉT „T” kategória


A „T” kategóriába olyan, jellemzően kis és közepes méretű vállalatok tartoznak, amelyek nyilvános részvénykibocsátás nélkül, technikai bevezetéssel kerülnek a tőzsdére.

Megnézem a videót >>

 

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) azonnali piaci részvényszekciójában kereskedett részvényekre és certifikátokra megadott tőzsdei megbízások 2015. augusztus 05. napjától kizárólag az FHB NetBróker rendszeren keresztül kezdeményezhetőek. További ügyfélszolgálati csatornán csak azon Ügyfeleink adhatnak tőzsdei megbízást, akik „Prémium Gold Szolgáltatás Biztosításáról Szóló Szerződés” és / vagy „Keretszerződés egyedi árfolyamos azonnali deviza adásvételi és befektetési szolgáltatási ügyletek létrehozására” elnevezésű szerződést kötöttek az FHB Bankkal.

„Prémium Gold Szolgáltatás Biztosításáról szóló Szerződés” alapján a Bank a tőzsdei megbízást telefonon, vagy egyéb elektronikus csatornán keresztül, illetve az FHB Bank Üllői út 48. szám alatti fiókjában –a személyesen vagy képviselője útján megjelent Ügyféllel - írásban is megkötheti.

„Keretszerződés egyedi árfolyamos azonnali deviza adásvételi és befektetési szolgáltatási ügyletek létrehozására” szerződéssel rendelkező Ügyfelek esetében a megbízás megadása telefonon, vagy egyéb elektronikus csatornán keresztül is történhet.

 

Fenti információk tájékoztató jellegűek, a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése.
A részvényvásárlásra vonatkozó kondíciókat megtalálja az FHB Bank mindenkor hatályos, vonatkozó Hirdetményében. A kockázatokról a Kockázati Tájékoztató ad részletesebb tájékoztatást.

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó anyagokat.


Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

FHB Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek

Értékbecslés

Nálunk hitelkérelem benyújtása nélkül is megtudhatja mennyit ér az ingatlana! Sőt, azt is megmondjuk, hogy mekkora összegű jelzáloghitelt vehetne fel az ingatlan fedezete mellett!

Részletek