Főoldal/
Magánszemélyek / Megtakarítások / Befektetések / FHB Stabilitás Megtakarítási Számla
Nyomtatási nézet

FHB Stabilitás Megtakarítási Számla

Kombinálja befektetéseit akár személyi jövedelemadó-mentességgel! Válassza az FHB Stabilitás Megtakarítási Számlát!

Tudnivalók az FHB Stabilitás Megtakarítási Számláról (SMSZ)

 • Az SMSZ-en elhelyezett befektetések után részben vagy egészben mentesülhet a személyi jövedelemadó megfizetésének kötelezettsége alól, amennyiben Ön teljesíti a jogszabályban foglalt feltételeket;
 • Az SMSZ-re befizetett összeg a befizetés időpontjában megszerzett, belföldről származó jövedelemnek számít, kivéve, ha nemzetközi szerződés ettől eltérően rendelkezik.

Milyen feltételei vannak az SMSZ igénybevételének?

 • A számla nyitásával egyidejűleg legalább 5.000.000 Ft-ot kell elhelyezni az SMSZ-en. Ezt követően további befizetés ugyanarra a számlára már nem teljesíthető.
 • A SMSZ-en kizárólag az Európai Gazdasági Térség valamely tagállama, vagy a Magyar Állam által, forintban kibocsátott Állampapírok helyezhetőek el.
 • Egy befektetési számlavezetőnél törvény szerint nincs korlátozás a megnyitható számlák mennyiségére vonatkozólag, azonban az FHB Bank Zrt.-nél egy ügyfélnek legfeljebb 5 SMSZ nyitható.


Adózási tudnivalók

Az SMSZ-en elhelyezett eszközöket és azok hozamát a személyi jövedelemadón kívül más adó- és járulékfizetési kötelezettség nem terheli. A személyi jövedelemadó mértéke megegyezik az adófizetési kötelezettség keletkezése szerinti évének első napján hatályos, természetes személyek kamatjövedelmére vonatkozó adómértékkel. A jövedelem után a megállapított adóalapból az adót az FHB Bank állapítja meg, vonja le, fizeti meg és – magánszemélyhez nem köthető kötelezettségként, bruttó módon – vallja be az állami adóhatóságnak.

Ha az SMSZ Számla 2015. július 1.-je és 2016. július 1.-je között nyitott és az adófizetési kötelezettség keletkezése és a megnyitása között eltelt idő

 • kevesebb mint 1 év, akkor az adófizetési kötelezettség a kifizetett összeg 20%-a;
 • llegalább 1 év, akkor az adófizetési kötelezettség a kifizetett összeg 10%-a.

Ha az SMSZ Számla 2015. július 1.-je előtt vagy  2016. július 1.-je után nyitott és az adófizetési kötelezettség keletkezése és a megnyitása között eltelt idő

 • kevesebb mint 3 év, akkor az adó alapja a kifizetett összeg 200%-a;
 • legalább 3 év, de kevesebb mint 4 év, akkor az adó alapja a kifizetett összeg 100%-a;
 • legalább 4 év, de kevesebb mint 5 év, akkor az adó alapja a kifizetett összeg 50%-a;
 • legalább 5 év, akkor a kifizetés után nem keletkezik adófizetési kötelezettség.

Ezekben az esetekben az adófizetési kötelezettség mértéke megegyezik az adókötelezettség keletkezése évének első napján hatályos, a természetes személyek kamatjövedelmére vonatkozó adómértékkel.

Egyéb információk

A számlatulajdonos halála esetére vonatkozóan írásban egy vagy több kedvezményezettet jelölhet egy erre a célra rendszeresített elhalálozási rendelkezésen. Amennyiben a számlatulajdonos halála esetére kedvezményezettet jelöl, akkor az SMSZ, illetve az azon nyilvántartott eszközök nem képezik a hagyaték részét.

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak.További feltételekért és részletekért kérjük, tekintse meg az FHB Bank Zrt. mindenkor hatályos Befektetési Szolgáltatások Üzletszabályzatát és a kapcsolódó Kondíciós listát, melyek elérhetőek az FHB Bank Zrt. fiókjaiban vagy megtekinthetőek a Bank honlapján, a www.fhb.hu oldalon.

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

FHB Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

 • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek


 • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek

Értékbecslés

Nálunk hitelkérelem benyújtása nélkül is megtudhatja mennyit ér az ingatlana! Sőt, azt is megmondjuk, hogy mekkora összegű jelzáloghitelt vehetne fel az ingatlan fedezete mellett!

Részletek