Főoldal/
Magánszemélyek / Megtakarítások / Befektetések / FHB Értékpapír Tartós Befektetési Számla
Nyomtatási nézet

FHB Értékpapír Tartós Befektetési Számla

Szeretne Ön kamat-, árfolyamnyereség- és osztalékadó mentes befektetést? Válassza az FHB Értékpapír Tartós Befektetési Számlát!

Az FHB Értékpapír Tartós Befektetési Számla (ÉTBSZ) előnyei

 • Hosszú távú megtakarítási lehetőség, a szerződés határozott futamidőre szól, ahol az 1. naptári év a gyűjtőév, az azt követő 5 éves időszak pedig a lekötési időszak.
 • Ez idő alatt számos, az Ön igényeire szabott befektetési lehetőség közül választhat.
 • A Számlán tartott értékpapírok hozama után Önnek nincs kamat-, árfolyamnyereség- vagy osztalékadó fizetési kötelezettsége, amennyiben a futamidő alatt nem von ki megtakarítást Számlájáról.

 

Kinek lehet előnyös?

 • Annak az Ügyfélnek, aki megtakarítását közép- és hosszútávon kívánja elhelyezni.
 • Annak az Ügyfélnek, aki befektetésein adóelőnyt szeretne elérni.

Ha Ön mégis felmondaná a szerződést a kedvezményes adózás igénybe vételére jogosító időszak elérése előtt, akkor a mindenkori kamat-, és árfolyamnyereség-adót szükséges megfizetnie.

A futamidő két időszakra osztható:

 • Gyűjtési időszak: a Számla megnyitásától kezdődően az adott év december 31. napjáig tart. Ez idő alatt tetszőleges számú befizetés teljesíthető a Számlára. A számlanyitás feltétele 25.000 Ft. elhelyezése.
 • Lekötési időszak: a gyűjtési időszakot követő év január 01. napjától indul a 3+2 éves lekötési időszak. A lekötési időszak alatt a Számlára újabb befizetés nem teljesíthető.


Hogyan alakul a jövedelem után járó adófizetési kötelezettség?

 • 15%-os személyi jövedelemadót kell fizetnie a számlanyitás naptári évében és az azt követő 3 éves lekötési időszak alatt, amennyiben megszünteti Számláját.
 • 10%-os adót kell fizetni befektetései után a 3 évet meghaladó, de az 5 éves időszak vége előtt kivonásra kerülő befektetések után, illetve a 3. év végén történő részkivétel esetén a kivett részre vonatkozóan, abban az esetben, ha a Számlán legalább 25.000 Ft. befektetés marad. Részkivételre csak a 3. év végén van lehetőség.
 • 0% adófizetési kötelezettség az 5. év végén (december 31.) a megállapított hozam után.
AZ ÉTBSZ számla működése
0 .év 3 éves időtartam 3. év vége +2 éves időtartam 5. év vége
Számlanyitás, gyűjtőév. Pénzösszeg elhelyezése csak a 0. évben lehetséges a Számlán Lekötési időszak Lekötési időszak, részösszeg felvételi lehetőség Lekötési időszak Számlazárás, teljes összeg kivétele
A szerződés felmondása estén 15%-os a személyi jövedelemadó Részkivétel vagy a szerződés felmondása esetén az adó mértéke 10% A szerződés felmondása esetén az adó mértéke 10% Nincs adófizetési kötelezettség
Az Értékpapír Tartós Befektetési Számla további tulajdonságai

 • A Számlán forintban (HUF), euróban (EUR) és dollárban (USD) denominált értékpapírok helyezhetők el.
 • A Számla díjmentesen nyitható, a havi számlavezetési díj megegyezik a mindenkor hatályos Kondíciós listában szereplő értékpapírszámla díjával.
 • A Számla nyitásához Önnek rendelkeznie kell az FHB Banknál Lakossági Forint Bankszámlával, illetve adóazonosító igazolvánnyal.
 • Deviza értékpapír vásárlása során feltétel továbbá az FHB Banknál megfelelő devizában vezetett bankszámla is.
 • Ön alakíthatja ki megtakarítási portfóliójának összetételét.

2014. január 01. napjától arra is lehetősége van, hogy más befektetési szolgáltatónál vagy banknál levő TBSZ-ét (Tartós Befektetési Számla) vagy ÉTBSZ-ét az FHB Bankhoz áthozza. Az áthelyezéshez először nyitnia kell egy adózási szempontból megfelelő évre vonatkozó (É)TBSZ-t  az FHB Banknál. További feltétel, hogy az áthozandó (É)TBSZ-én levő teljes megtakarítási állományát át kell helyeznie, illetve az áthozandó megtakarítások devizanemének is meg kell egyeznie az FHB Bank által kínáltakkal. A megtakarítások csak azonos rendeltetésű számlák között mozgathatóak, tehát TBSZ állományok csak TBSZ-re, ÉTBSZ állományok csak ÉTBSZ-re helyezhetőek át. Az áthelyezéssel kapcsolatos további információért keresse fel bármelyik FHB fiókot, vagy hívja a TeleBankot  a +36 1 3344 344-es számon.

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. További feltételekért és részletekért kérjük, tekintse megaz FHB Bank Zrt. mindenkor hatályos Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzatát és a kapcsolódó Kondíciós listát, melyek elérhetőek az FHB Bank Zrt. fiókjaiban vagy megtekinthetőek a Bank honlapján, a www.fhb.hu oldalon.

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

FHB Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

 • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

 • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek

Értékbecslés

Nálunk hitelkérelem benyújtása nélkül is megtudhatja mennyit ér az ingatlana! Sőt, azt is megmondjuk, hogy mekkora összegű jelzáloghitelt vehetne fel az ingatlan fedezete mellett!

Részletek