Főoldal/
Magánszemélyek / Megtakarítások / Befektetések / Befektetési Alapok / Takarék FHB Apollo Származtatott Részvény Befektetési Alap
Nyomtatási nézet

Takarék FHB Apollo Származtatott Részvény Befektetési Alap

Részesedjen a globális tőkepiaci mozgások nyújtotta lehetőségekből!

Általános információk

 • Magas hozamlehetőség, átlagosnál magasabb kockázat vállalása mellett,
 • hosszú távú pénzügyi célok megvalósításához,
 • kis összeggel is elérhető befektetési forma.

Miért lehet megfelelő az Alap az Ön számára?

 • Az Alap alapvetően külföldi részvényekbe fektet, amelyek az átlagosnál magasabb kockázat vállalása mellett magas hozamlehetőséget biztosíthatnak.
 • Befektetésén keresztül részesedhet a globális részvénypiac vezető vállalatainak teljesítményéből.
 • Határozatlan futamidejű befektetés, amelynek nincs lejárata, forgalmazási időben Ön könnyen hozzájuthat befektetett pénzeszközeihez és annak hozamaihoz.
 • Takarék Nyugdíj-előtakarékossági és tartós befektetési számlának minősülő Takarék Adófaragó Befektetési Számlán is elhelyezhető, amellyel adóelőnyök érhetőek el.

Az adóelőny lehetősége és mértéke a mindenkori, vonatkozó, a tartós befektetési számláról és a nyugdíj-előtakarékossági számláról szóló vonatkozó jogszabály(ok)ban meghatározott feltételektől - illetve azok Befektető általi teljesítésétől -, valamint a Befektető egyedi körülményeitől függ, és a jövőben változhat.

Takarék FHB Apollo Származtatott Részvény Alap főbb adatai:

Alap fajtája:

Részvényalap

Alap típusa:

Nyilvános, nyíltvégű

Elszámolás:

Vétel/Eladás: T+3 nap

Futamideje:

Határozatlan

Javasolt legrövidebb befektetési időtáv:

Minimum 3 év

Névérték:

1 Ft

Alap befektetési jegyei forgalmazásának indulása:

2016. január 13.

Alapkezelő:

Diófa Alapkezelő Zrt.

Letétkezelő:

Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

Vezető Forgalmazó:

Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

 

Az Alap Vezető Forgalmazója, a Takarékbank Zrt. felhívja a figyelmét, hogy az Alap az átlagosnál magasabb kockázattal rendelkezik. A Takarékbank Zrt., mint Forgalmazó által alkalmazott MiFID besorolást a Befektetési Üzletszabályzat részét képező Termékkatalógus tartalmazza.

Az Alap esetében az Alapkezelő az alábbi kockázati szintet határozta meg:

*Felhívjuk figyelmét, hogy a skálán az 1-es a legalacsonyabb, míg a 7-es a legmagasabb kockázati szintet jelöli, azonban a legalacsonyabb kockázati szint sem jelent kockázatmentes befektetést!
A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, idővel módosulhat.

Az Alap befektetési célja és hozama

Az Alap célja, hogy egy alapvetően külföldi részvényekből összeállított értékpapír-portfólió teljesítményével kihasználja a globális részvénypiac mozgásait, és közép- illetve hosszú távon versenyképes hozamot biztosítson a befektetők részére, a részvény-portfólióval együtt járó, átlagosnál magasabb kockázatvállalási szint mellett. Alapvető cél az Alap referencia-indexének felülteljesítése, amelynek összetétele: 45% S&P500 index* + 45% Euro Stoxx 50 index** + 10% RMAX index*** (az indexek forintban mérve)).

* Amerikai iránymutató részvényindex.
** Európai iránymutató részvényindex.
*** A 3 hónap és 1 év közötti futamidejű állampapírok árfolyam-mozgásának tükrözése, amit az ÁKK tesz közzé napi szinten.

Az FHB Bank Zrt.  a termék(ek)kel kapcsolatos befektetési szolgáltatások nyújtása során 2017. december 19. napjától a Takarékbank Zrt. közvetítőjeként jár el.

Kondíciók és díjak

 • Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az Alap kezelési szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek.
 • A Takarékbank Zrt. befektetési szolgáltatásainak, valamint termékeinek költségeit és díjait a hatályos Díjjegyzékben tekinthetik meg Ügyfeleink.

Az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről, a befektetés lehetséges kockázatairól, illetve az Alap időszaki hozamairól, az Alapot érintő fontosabb piaci eseményekről részletesen tájékozódjon az Alap forgalmazási helyein, illetve az Alapkezelő internetes oldalán megtalálható hivatalos tájékoztatóból, kezelési szabályzatából, és a havi portfólió jelentésekből.

Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap múltbeli hozamai nem jelentenek garanciát az Alap jövőbeni teljesítményére nézve, azokból nem lehet a jövőbeni hozamra, annak változására, illetve az Alap teljesítményére vonatkozó megbízható következtetéseket levonni.

Az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik.

Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap hozama negatív is lehet, amely akár tőkeveszteséget is eredményezhet.

Tájékozódjon a Magyar Posta Takarék Apollo Származtatott Részvény Alappal kapcsolatos további információról, illeve a kockázati tényezőkről az Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzata, illetve az Alaphoz tartozó Kiemelt Befektetői Információk elnevezésű dokumentumból, az Alapról az Alap tájékoztatóiban.

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat a Kapcsolódó anyagok között, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól honlapunkon (www.fhb.hu), a forgalmazási helyeken, valamint a Diófa Alapkezelő oldalán (www.diofaalapkezelo.hu).

A fenti információ tájékoztató jellegű, a tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, befektetési- vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése.

Az FHB Bank Zrt.  a termék(ek)kel kapcsolatos befektetési szolgáltatások nyújtása során 2017. december 19. napjától a Takarékbank Zrt. közvetítőjeként jár el.

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

FHB Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

 • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

 • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek

Értékbecslés

Nálunk hitelkérelem benyújtása nélkül is megtudhatja mennyit ér az ingatlana! Sőt, azt is megmondjuk, hogy mekkora összegű jelzáloghitelt vehetne fel az ingatlan fedezete mellett!

Részletek