Főoldal/
Magánszemélyek / Megtakarítások / Befektetések / Befektetési Alapok / Takarék FHB Apollo Származtatott Részvény Befektetési Alap
Nyomtatási nézet

Takarék FHB Apollo Származtatott Részvény Befektetési Alap

Az Alap célja egy alapvetően külföldi részvényeket preferáló befektetési stratégiát folytató értékpapír-portfólió teljesítményéből való részesedés elérhetővé tétele a Befektetési Jegy tulajdonosok számára.

A forgalmazás kezdete: 2016.01.13.

Az Alap - befektetési politikájának megfelelően - a tőkéjét elsősorban a világ értéktőzsdéire bevezetett részvényekbe és  ETF-ekbe, kisebb részben pedig bankbetétekbe és egyéb betétjellegű eszközökbe kívánja fektetni. A portfólió lehetséges elemét alkothatják továbbá állampapírok, egyéb hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, jelzáloglevelek és származtatott eszközök is.

Kinek ajánljuk?

Az Alap ideális választás lehet Önnek, ha

  • olyan hosszú távú, legalább 3-5 éves időtávra szóló befektetést keres, ami a kötvény piacok által biztosított hozamoknál magasabb teljesítmény elérésére törekszik,
  • portfoliójának összetételét bővíteni szeretné,
  • a magasabb hozamlehetőségért magas kockázatot is hajlandó vállalni.


A Takarék FHB Apollo Származtatott Részvény Befektetési Alap előnyei

  • A portfólióban szereplő, többféle pénzügyi eszköz segítségével megoszlik azok kockázata és nem koncentrálódik egyetlen kiválasztott eszközre.
  • Azokról a pénzügyi eszközökről, amelyekben az Alap a befektetők megtakarításait elhelyezi, speciális szaktudással rendelkező, a piac eseményeit naprakészen követő szakemberek, portfoliómenedzserek döntenek.
  • A befektetés alakulását Ön folyamatosan figyelemmel kísérheti a naponta publikált árfolyam adatok alapján.

Kockázati tényezők

  • Árfolyam- és hozamingadozás kockázat,
  • A további kockázatokról a Kockázati Tájékoztató ad részletesebb tájékoztatást.

Kockázati besorolás

Az FHB Bank Zrt. – mint forgalmazó – a Takarék FHB Apollo Származtatott Részvény Befektetési Alapot magas kockázatúnak sorolta be.

Az Alap Kiemelt Befektetői Információk tájékoztatóban szereplő hozam/kockázati mutatója „6”. A skálán a legalacsonyabb kockázati szint sem jelent kockázatmentes befektetést. Az Alap besorolása 6, mert magasabb kockázatokat vállalhat a magasabb nyereségre törekedve, így az Alap árfolyama ennek megfelelően növekedhet és csökkenhet. A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan és idővel módosulhat.

A Takarék FHB Apollo Származtatott Részvény Befektetési Alap visszatekintő hozamáról ide kattintva tájékozódhat.

VÁLASSZA az FHB Bank által forgalmazott Takarék FHB Apollo Származtatott Részvény Befektetési Alapot, amennyiben hosszú távon a kötvény piaci hozamoknál magasabb teljesítmény elérését tűzi ki célul. Az Alap több elemű befektetési portfólió részeként hosszú távú pénzügyi céljai megvalósításához lehet megfelelő.

A Takarék FHB Apollo Származtatott Részvény Befektetési Alap főbb adatai
Alap fajtája Részvény alap
Alap típusa Nyilvános, nyíltvégű
Elszámolás T + 3 nap
Referencia index 45% S&P500 index + 45% Euro Stoxx 50 index + 10% RMAX index (az indexek forintban mérve).
Alap forgalmazásának indulása 2016. január 13.
Alapkezelő Diófa Alapkezelő Zrt.
Letétkezelő Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
Vezető Forgalmazó Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
További Forgalmazó FHB Bank Zrt.

 

Felhívjuk a befektetők figyelmét, hogy az Alap múltbéli hozama, teljesítménye nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra.

Fenti információk tájékoztató jellegűek, a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól!

Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az Alap Kezelési Szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek. Az Alappal kapcsolatos kockázati tényezőket az Alap Tájékoztatója tartalmazza. Az Alap Tájékoztatója, portfoliójelentése, éves, féléves jelentései és a Kiemelt Befektetői Információ a forgalmazási helyeken és a www.fhb.hu internetes oldalon is elérhetőek. A hozamokra vonatkozó megállapítások a normál piaci viszonyok melletti teljesítményt jelzik, de nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményre.

 

Megbízásait már az FHB NetBrókeren keresztül is megadhatja, melynek segítségével otthon, akár a fotelben ülve is kereskedhet!

Megnézem a videót

 


Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

FHB Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek

Értékbecslés

Nálunk hitelkérelem benyújtása nélkül is megtudhatja mennyit ér az ingatlana! Sőt, azt is megmondjuk, hogy mekkora összegű jelzáloghitelt vehetne fel az ingatlan fedezete mellett!

Részletek