Főoldal/
Magánszemélyek / Megtakarítások / Befektetések / Befektetési Alapok / Takarék FHB Abszolút Hozamú Befektetési Alap
Nyomtatási nézet

Takarék FHB Abszolút Hozamú Befektetési Alap

Rugalmasan hozzáférhető megtakarítás versenyképes hozammal!

Általános információk

 • Középtávú, éven túli megtakarítási termék,
 • vonzó hozamlehetőség,
 • mérsékelt kockázat vállalása mellett.

Az Alapon keresztül akár kis összegű, középtávú (éven túli) befektetés esetén is részesülhet a globális tőkepiaci mozgások nyújtotta hozamlehetőségekből. Az Alapkezelő befektetési politikája alapján, a származékos ügyletkötések során vételi és eladási pozíciókat egyaránt felvehet, így az Alap nemcsak a tőkepiaci hozamemelkedést, hanem a csökkenést is ki tudja használni.
Az Alap célja mérsékelt kockázat vállalása mellett a minél magasabb hozam elérése hosszabb távon. A vállalt kockázatokat korlátozza, hogy a teljes nettó tőkeáttétel nem haladhatja meg az Alap nettó eszközértékének a kétszeresét.

Az Alap célja az éven belüli állampapírokat reprezentáló RMAX indexnél magasabb hozam elérése hosszú távon, többlet kockázatok vállalásával, akár spekulatív származtatott ügyletek segítségével. Az Alapkezelő célja egy több eszközcsoport elemből álló portfólió kialakítása, amelynek súlyát dinamikusan alakíthatja a piaci helyzet és a követett stratégia függvényében. Alap befektetési célpontjai lehetnek állampapírok, vállalati kötvények, hazai és nemzetközi részvények, devizában kibocsátott eszközök és származékos ügyletek is.

A termék további előnye, hogy Takarék Nyugdíj-előtakarékossági és tartós befektetési számlának minősülő Takarék Adófaragó Befektetési Számlán is elhelyezhető, amellyel adóelőnyök érhetőek el.

Az adóelőnyök lehetősége és mértéke a mindenkori, vonatkozó, a tartós befektetési számláról szóló jogszabály(ok)ban meghatározott feltételektől - illetve azok Befektető általi teljesítésétől -, valamint a Befektető egyedi körülményeitől függ, és a jövőben változhat.

Takarék FHB Abszolút Hozamú Alap főbb adatai:

Alap fajtája:

Származtatott ügyletekbe fektető abszolút hozamú alap

Alap típusa:

Nyilvános, nyíltvégű

Elszámolás:

Vétel/Eladás: T+2 nap

Futamideje:

Határozatlan

Javasolt legrövidebb befektetési időtáv:

Minimum 1 év

Névérték:

1 Ft

Alap befektetési jegyei forgalmazásának indulása:

2009. július 9.

Alapkezelő:

Diófa Alapkezelő Zrt.

Letétkezelő:

Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

Vezető Forgalmazó:

Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

 

Az Alap befektetési politikája és elnevezése 2015. június 26. napjától megváltozott. Az Alap korábbi neve TakarékInvest Abszolút Hozamú Származtatott Befektetési Alap volt.

Az Alap esetében az Alapkezelő az alábbi kockázati szintet határozta meg:

*Felhívjuk figyelmét, hogy a skálán az 1-es a legalacsonyabb, míg a 7-es a legmagasabb kockázati szintet jelöli, azonban a legalacsonyabb kockázati szint sem jelent kockázatmentes befektetést!
A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, idővel módosulhat.

Az Alapra ható főbb kockázatok:

 • Gazdasági, politikai kockázat
 • Hitel kockázat
 • Partner kockázat
 • Likviditási kockázat
 • Működési kockázat és az eszközök letéti őrzéséhez kapcsolódó kockázat
 • Származtatott ügyletek kockázat

Kondíciók és díjak

 • Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az Alap kezelési szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek.
 • A Takarékbank Zrt. befektetési szolgáltatásainak, valamint termékeinek költségeit és díjait a hatályos Díjjegyzékben tekinthetik meg Ügyfeleink.

Az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről, a befektetés lehetséges kockázatairól, illetve az Alap időszaki hozamairól, az Alapot érintő fontosabb piaci eseményekről részletesen tájékozódjon az Alap forgalmazási helyein, illetve az Alapkezelő internetes oldalán megtalálható hivatalos tájékoztatóból, kezelési szabályzatából, és a havi portfólió jelentésekből.

Az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik. Az Alap hozamai múltbeli, úgynevezett visszatekintő hozamok, amelyek nem jelentenek garanciát az Alap jövőbeni teljesítményére, hozamára. Az Alap származtatott ügyletekbe is fektető befektetési alap, a származtatott ügyletek révén felvehető piaci nettó pozíciók összértéke nem haladhatja meg az Alap saját tőkéjének kétszeresét.

Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap hozama negatív is lehet, amely akár tőkeveszteséget is eredményezhet.

Tájékozódjon a TAKARÉK FHB Abszolút Hozamú Alappal kapcsolatos további információról, illetve a kockázati tényezőkről az Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzata, illetve az Alaphoz tartozó Kiemelt Befektetői Információk elnevezésű dokumentumból, az Alapról az Alap tájékoztatóiban.

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat a Kapcsolódó anyagok között, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól honlapunkon (www.fhb.hu), a forgalmazási helyeken, valamint a Diófa Alapkezelő oldalán (www.diofaalapkezelo.hu).

A fenti információ tájékoztató jellegű, a tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, befektetési- vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése.

Az FHB Bank Zrt.  a termék(ek)kel kapcsolatos befektetési szolgáltatások nyújtása során 2017. december 19. napjától a Takarékbank Zrt. közvetítőjeként jár el.

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

FHB Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

 • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

 • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek

Értékbecslés

Nálunk hitelkérelem benyújtása nélkül is megtudhatja mennyit ér az ingatlana! Sőt, azt is megmondjuk, hogy mekkora összegű jelzáloghitelt vehetne fel az ingatlan fedezete mellett!

Részletek