Főoldal/
Magánszemélyek / Megtakarítások / Befektetések / Befektetési Alapok / Takarék FHB Abszolút Hozamú Befektetési Alap
Nyomtatási nézet

Takarék FHB Abszolút Hozamú Befektetési Alap

Az Alap célja, hogy közepes kockázati szint mellett a bankbetétek és rövid lejáratú állampapírok hozamát meghaladó, rugalmasan hozzáférhető befektetési lehetőséget nyújtson azon Ügyfeleink számára, akik középtávú megtakarítási lehetőséget keresnek.

Az Alap elsősorban pénzpiaci és kötvény típusú eszközökbe fektet, de – a többi típusú alappal ellentétben – az aktuális piaci helyzetnek megfelelően más eszközöket is választhat (részvényindexek, fundamentálisan alulértékelt vállalatok részvényei, árupiaci, devizapiaci eszközök). Az Alap negatív piaci körülmények esetén jellemzően a biztonságos eszközöket keresi, míg emelkedő trendeket látva a magasabb hozam érdekében gondosan kiválasztott kockázatos eszközökbe is fektethet. Ez a rugalmas befektetési stratégia teszi lehetővé, hogy az Alap felülteljesíthesse a hazai piacon elérhető kockázatmentes hozamot.

Kinek ajánljuk?

Az Alap ideális választás Önnek, ha

  • Olyan középtávú, éven túli befektetést keres, ami a kockázatmentesnek tekintett pénzpiaci hozamoknál magasabb teljesítmény elérésére törekszik.
  • A magasabb hozamlehetőségért közepes kockázatot is hajlandó vállalni,
  • ugyanakkor megtakarításaihoz rugalmasan hozzá szeretne férni.

 

A Takarék FHB Abszolút Hozamú Alap előnyei

  • A portfolióban szereplő, többféle és különböző pénzügyi eszközök segítségével megoszlik azok kockázata és nem koncentrálódik egyetlen kiválasztott eszközre.
  • Azokról a pénzügyi eszközökről, amelyekben az Alap a befektetők megtakarításait elhelyezi, speciális szaktudással rendelkező, a piac eseményeit naprakészen követő szakemberek, portfoliómenedzserek döntenek.
  • A befektetés alakulását Ön folyamatosan figyelemmel kísérheti a naponta publikált árfolyam adatok alapján.

Kockázati tényezők

  • Hozamingadozás kockázat.
  • A további kockázatokról a Kockázati Tájékoztató ad részletesebb tájékoztatást.

Kockázati besorolás

Az FHB Bank Zrt. – mint forgalmazó – a Takarék FHB Abszolút Hozamú Alapot a „Kockázati Termék Mátrix” keretében közepes kockázatúnak sorolta be.

Az Alap Kiemelt Befektetői Információk tájékoztatóban szereplő hozam/kockázati mutatója „3.”. A skálán alacsonyabb kockázati szint sem jelent kockázatmentes befektetést. Az Alap 3. kategóriába sorolását a befektetési jegyek árfolyamának múltbeli ingadozása indokolja. Felhívjuk a befektetők figyelmét, hogy az Alap múltbéli hozama, teljesítménye nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra. A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan és idővel módosulhat.

A Takarék FHB Abszolút Hozamú Befektetési Alap visszatekintő hozamáról ide kattintva tájékozódhat.

VÁLASSZA az FHB Bank által forgalmazott Takarék FHB Abszolút Hozamú Befektetési Alapot, amennyiben középtávon a kockázatmentesnek tekintett pénzpiaci hozamoknál magasabb teljesítmény elérését tűzi ki célul. Az Alap  több elemű befektetési portfólió részeként középtávú pénzügyi céljai megvalósításához lehet megfelelő, amennyiben rövid távon képes elfogadni a mérsékelt árfolyamveszteségeket.

A Takarék FHB Abszolút Hozamú Befektetési Alap főbb adatai
Alap fajtája Abszolút hozamú alap
Alap típusa Nyilvános, nyíltvégű
Elszámolás T + 2 nap
Referencia index RMAX
Alap indulása 2013. december 02.
Alapkezelő Diófa Alapkezelő Zrt.
Letétkezelő Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
Forgalmazó FHB Bank Zrt.


Fenti információk tájékoztató jellegűek, a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól!

Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az Alap Kezelési Szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek. Az Alappal kapcsolatos kockázati tényezőket az Alap Tájékoztatója tartalmazza. Az Alap Tájékoztatója, portfoliójelentése, éves, féléves jelentései és a Kiemelt Befektetői Információ a forgalmazási helyeken és a www.fhb.hu internetes oldalon is elérhetőek. A hozamokra vonatkozó megállapítások a normál piaci viszonyok melletti teljesítményt jelzik, de nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményre.

Megbízásait már az FHB NetBrókeren keresztül is megadhatja, melynek segítségével otthon, akár a fotelben ülve is kereskedhet!

Megnézem a videót

 

FHB Abszolút Hozamú Befektetési Alap 2015. június 25-én beolvadt a TakarékInvest Abszolút Hozamú Származtatott Alapba. A TakarékInvest Abszolút Hozamú Származtatott Alap 2015. június 25-től Takarék FHB Abszolút Hozamú Befektetési Alap néven működik tovább. Az átalakulással kapcsolatos, illetve a beolvadással megszűnt alapra vonatkozó korábbi dokumentumokat a Diófa Alapkezelő Zrt. honlapján érheti el: http://www.diofaalapkezelo.hu/


Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

FHB Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek

Értékbecslés

Nálunk hitelkérelem benyújtása nélkül is megtudhatja mennyit ér az ingatlana! Sőt, azt is megmondjuk, hogy mekkora összegű jelzáloghitelt vehetne fel az ingatlan fedezete mellett!

Részletek