Főoldal/
Magánszemélyek / Hitelek / Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
Nyomtatási nézet

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Forint alapú, árfolyamkockázat nélküli, egyszerű, kiszámítható hitelt keres, kedvező kondíciókkal? Vegye igénybe az új, Magyar Nemzeti Bank által fogyasztóbarátnak minősített hiteleinket!

Hosszútávon kiszámítható ajánlataink, melyek közül választhat:

 • FHB Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
 • FHB Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

FHB Ötös Fix Kölcsön ingatlancélra

A Bank az „FHB Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel” és az „FHB Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel" konstrukció keretében önállóan forgalomképes, használt, valamint új építésű lakóingatlan megvásárlását finanszírozza. Az ingatlanvásárlási célú hitel igényelhető továbbá üdülő, építési telek megvásárlására, valamint ingatlanvásárlás esetén gépkocsi tároló finanszírozására is.

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket már meglévő, kedvezőtlen kamatozású, lakáscélú hitelének fogyasztóbarát feltételű kiváltására is igénybe tudja venni.

Milyen gyakran változik az Ön hitelének kamata?

Az „FHB Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel” kölcsön esetében a hitel kamata 5 éves kamatperióduson belül állandó, míg az „FHB Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel" kölcsönnél a hitel kamata 10 éves kamatperióduson belül állandó.

Miért jó Önnek, ha az FHB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek választja?

 • hosszútávon kiszámítható törlesztőrészleteket biztosító 5 vagy 10 éves kamatperiódus
 • kedvező kamatozás és alacsony törlesztőrészletek
 • forint alapú, árfolyamkockázatot nélkülöző konstrukció
 • a Bank hitelbírálati díjat, kezelési költséget nem számít fel
 • a befogadásig a tulajdoni lap másolatának, illetve a térképmásolat lekérési díján kívül nem számítunk fel semmilyen díjat vagy költséget
 • az előtörlesztési díj az előtörlesztett összeg 1%-a, lakástakarék-pénztári megtakarításból való részleges vagy teljes előtörlesztés díjmentes
 • a hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésre állásától számítva maximum 15 munkanap
 • a folyósítási határidő a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanap
 • a hitelbírálati és folyósítási határidők be nem tartása esetén a hitelező a folyósítási díj bizonyos részének megfizetésétől eltekint
 • kamatperiódus fordulókor, előzetes bejelentés esetén, díjmentesen változtatható a következő kamatperiódus hossza

További kedvezmények:

Közjegyzői költség akció1: a Bank átvállalja a közjegyzői okirat költségét legfeljebb 50.000 Ft-ig.

Folyósítási díj akció1: a Bank nem számítja fel a folyósítási díj 100%-át.

Kamatkedvezmény akció2: Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek esetén +0,20% kamatkedvezmény

A Bank által nyújtott kedvezményekkel és akciókkal kapcsolatos további feltételeket az FHB Bank Zrt. Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Hirdetménye tartalmazza!

Kondíciók:

Induló kamat mértéke3

THM4

FHB Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

3,50% - 4,70%

3,83% - 4,99%

FHB Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

4,37% - 5,77%

4,75% - 6,13%

 

Példák ingatlancélú kölcsönre:

Konstrukció FHB Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel vásárlásra, lakáscélú kiváltásra FHB Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel vásárlásra, lakáscélú kiváltásra

Fedezet

a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra5 jelzálogjog kerül bejegyzésre

a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra5 jelzálogjog kerül bejegyzésre

Hitelező

FHB Bank Zrt.

FHB Bank Zrt.

Hitelkamat típusa

5 éves kamatperiódusokban rögzített kamatozás

10 éves kamatperiódusokban rögzített kamatozás

Hitel összege

5 000 000 Ft

5 000 000 Ft

Hitel devizaneme

HUF

HUF

Hitel futamideje

20 év

20 év

Törlesztőrészletek száma

240

240

Vállalt havi rendszeres jóváírás összege a Banknál vezetett bankszámlán

150 000 Ft-tól

150 000 Ft-tól

Hitelkamatláb mértéke

4,00%

4,87%

THM

4,90%

5,80%

Törlesztőrészlet összege

30 448 Ft

32 829 Ft

A fogyasztó által fizetendő teljes összeg

7 754 388 Ft

8 325 828 Ft

A hitel teljes díja

2 754 388 Ft

3 325 828 Ft

 

A kényelmesebb hitelügyintézés érdekében vegye igénybe az FHB Bank Online Dosszié szolgáltatását.

A termék kondícióira és a THM-re vonatkozó részletes információkat a honlap részletes termékoldalai, valamint a vonatkozó a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Hirdetmény, Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Általános Szerződési Feltételei és a Minősített Fogyasztóbarát Lakossági Hitel Üzletszabályzata tartalmazzák.

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank által üzemeltetett honlapon elérhető Minősített fogyasztóbarát lakáshitel összehasonlító oldalt, amely a https://minositetthitel.mnb.hu internet címen érhető el. Az MNB Összehasonlító oldalon a pénzügyi intézmények által kínált valamennyi minősített fogyasztóbarát lakáshitel online hitelfeltétele elérhető.

Jelen tájékoztatóban szereplő fogalmak részletes leírása megtalálható az FHB honlapján a Fogalomtár menüpontban.

Kérjük, az igénylés előtt mérlegelje háztartása teherviselő képességét, és döntését körültekintően hozza meg! Ebben segítséget nyújthat a Magyar Nemzeti Bank által kiadott túlzott eladósodottság kockázatairól szóló tájékoztató.

1 A 2017. július 01. napjától visszavonásig, de legkésőbb 2018. március 31. napjáig átvett és legkésőbb 2018. május 31. napjáig szerződött Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek és Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek esetén a Hitelintézet átvállalja a hitelszerződés közjegyzői okiratba foglalásának költségét legfeljebb 50.000 forintos összeghatárig a kölcsönszerződésben foglaltak szerint.

A 2017. szeptember 01. napjától visszavonásig, de legkésőbb a 2018. március 31. napjáig átvett, és legkésőbb 2018. május 31. napjáig szerződött Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek és Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek esetében a Hitelintézet nem számítja fel a folyósítási díj 100%-át.

2 A 2017. szeptember 01. napjától visszavonásig, de legkésőbb 2018. máricius 31. napjáig átvett és legkésőbb 2018. május 31. napjáig szerződött Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek esetén a Hitelintézet a meghirdetett kamatkedvezményeken felül akciós jelleggel 0,20 százalékpont kamatkedvezményt nyújt.

A kamatkedvezményre vonatkozó feltételek és előírások részletei a vonatkozó Hirdetményben találhatók.

3 A 2018.01.27. napjától hatályos ÁKK hozammal számolva. Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek esetén ÁKK hozam + 2,30% - 3,50%, Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek esetén ÁKK hozam + 2,10% - 3,50%.

4 A fenti THM-ek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, mindkét Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel konstrukció (5 illetve 10 éves kamatperiódusú) esetén 5 millió forint hitelösszeg és 20 éves futamidő feltételezésével, 2018. február 01. napjától hatályos kondíciók alapján. A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a változó kamatozású hitelek kamatkockázatát.

5A jelzáloghitelek igényléséhez a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.

Számoljon velünk!

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Igényeljen lakáshitelt az FHB-nál!

Minden együtt van az új otthonához

Vegye igénybe az FHB Bank hiteleit, melyekkel egy helyen intézhet mindent, ami az új lakás építéséhez vagy új lakás vásárlásához szükség lehet

Akár 10 millió Ft CSOK támogatással!

Részletek

Kalkulátorok

Ellenőrizze egyszerűen jogosult-e a CSOK-ra!

Ellenőrizze egyszerűen, hogy jogosult e kamattámogatott hitelre!