Főoldal/
Magánszemélyek / Hitelek / FHB Államilag Támogatott Lakáshitel
Nyomtatási nézet

FHB Államilag Támogatott Lakáshitel

Államilag támogatott, kedvező megoldás új lakás vásárlására, építkezésre, vagy otthonának korszerűsítésére

 • Állami kamattámogatás 20 éven keresztül,
 • 5 évre rögzített kamatok,
 • Nincs árfolyam kockázat.
 • THM 4,69% - 4,78%*

Új lakás vásárlásán, gondolkodik? Építkezik, vagy korszerűsítené meglévő ingatlanát? A külső nyílászárókat cserélné le? Cirkófűtést szereltetne be vagy megújuló energiaforrásokat szeretne lakása fűtésére felhasználni? Háztetőjét cserélné ki vagy újítaná fel? Energiát szeretne megtakarítani, ezért szigetelné ingatlanát? Akkor az FHB Államilag Támogatott Lakáshitelt ajánljuk!

Államilag támogatott, kedvező megoldás új lakás vásárlására, építkezésre, vagy otthonának korszerűsítésére.

 • Kamattámogatásnak köszönhetően kedvezőbb kamatozás.
 • Forint alapú hitel, így biztonságos, mert nincs árfolyam kockázat.
 • Folyósítási-jutalék akció: a Bank elengedi a folyósítási jutalék 100%-át.**
 • Közjegyzői költség akció: a Bank visszatéríti a közjegyzői okirat költségét legfeljebb 50.000 Ft-ig.**

Milyen célra vehető igénybe?

FHB Államilag Támogatott Lakáshitel új lakás vásárlására, építésére, valamint lakóingatlan korszerűsítésére igényelhető.

Mekkora kölcsön igényelhető?

 • Új lakás vásárlása, építése esetén Budapesten és a megyei jogú városokban maximum 12,5 millió forint, egyéb településeken maximum 10 millió forint hitel igényelhető.
 • Korszerűsítés esetén a legnagyobb igényelhető hitelösszeg 5 millió forint.

Milyen hosszú a kamatperiódus?

A hitel az Ön igényeihez alkalmazkodva 5 éves kamatperiódussal vehető igénybe.

A hitel kamata a támogatott időszakban – 20 évig – a kamatperiódushoz igazodó ÁKKH-hoz, mint referenciahozamhoz kötött. A támogatási időszakot követően  - amennyiben a hitel futamideje meghaladja a támogatási időszakot -  a hitel kamatozása piaci kamatra vált.

Mennyi idő alatt kell a kölcsönt visszafizetni?

A hitel maximális futamideje 30 év, amelyből akár 5 év is lehet a türelmi idő. A kamattámogatás a hitel futamidejének első 20 évére vehető igénybe.

Az igénybevétel legfontosabb feltételei:

 • A kölcsönt magyar állampolgárok vagy Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkező külföldi*** állampolgárok igényelhetik.
 • Új lakás vásárlására, építésére a kölcsönt akár egyedülállók, és gyermektelenek is igénybe vehetik. Nagykorú, legfeljebb 1 gyermeket nevelő személy esetén a maximális életkor 35 év, több gyermekes igénylő esetén pedig 45 év a kérelem benyújtásakor.
 • Meglévő lakás korszerűsítésére az Államilag Támogatott Lakáshitelt bármely magyar, vagy Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező külföldi állampolgár igényelheti.
 • Építés vagy vásárlás esetén, a telekáron felüli, ÁFÁ-val számított építési költség vagy vételár, nem haladhatja meg, Budapesten és a megyei jogú városokban a 25 millió forintot, egyéb településeken a 20 millió forintot
 • Az igénylők, valamint az igénylők eltartott gyermekei és együttköltöző családtagjai nem rendelkeznek államilag kamattámogatott kölcsönnel, illetve csak a Kormányrendelet szerint megengedett lakástulajdonuk lehet.
 • Az 5 éven belül értékesített ingatlan árát kötelezően be kell forgatni a támogatott kölcsönből finanszírozott ingatlanba.
 • Építés, illetve korszerűsítés esetén a legalább a költségvetés 70%-át, illetve amennyiben a támogatott kölcsön összege ennél magasabb, úgy ennek összegét kitevő, vásárlás esetén a teljes vételárat számlával kell igazolni.
 • Az igénylőknek a hitel célját képező ingatlanban együttesen legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük
Konstrukció FHB Államilag támogatott Lakáshitel FHB Államilag támogatott Lakáshitel
Hitelcél vásárlás építés/korszerűsítés
Fedezet a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra jelzálogjog kerül bejegyzésre a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra jelzálogjog kerül bejegyzésre
Hitelező/Hitelközvetítő FHB Jelzálogbank Nyrt. FHB Jelzálogbank Nyrt.
Hitelkamat típusa Változó kamatozás Változó kamatozás
Hitel összege 5 000 000 Ft 5 000 000 Ft
Hitel devizaneme HUF HUF
Hitel futamideje 20 év 20 év
Törlesztőrészletek száma 240 240
Vállalt havi rendszeres jóváírás összege 150 000 Ft-tól 150 000 Ft-tól
Hitelkamatláb mértéke 4,23% 4,23%
THM 4,57% 4,66%
Törlesztőrészlet összege 30 914 Ft 30 914 Ft
A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 7 575 590 Ft 7 613 052 Ft
A hitel teljes díja 2 575 590 Ft 2 613 052 Ft

 

Kérjen Ön is Állami támogatást.

A kényelmesebb hitelügyintézés érdekében vegye igénybe az FHB Bank Online Dosszié szolgáltatását.

A jelzáloghitelek igényléséhez a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.

Az FHB Államilag Támogatott Lakáshitel jogszabályi alapja a 134/2009. (VI.23.) Korm. rendelet.

*  A termék kondícióira és a THM-re vonatkozó részletes információkat a vonatkozó Nemzetgazdasági Minisztérium által kiadott a lakáscélú állami támogatásokról szóló tájékoztatók, a Lakossági Jelzáloghitel Hirdetmények, és az Üzletszabályzatok tartalmazzák.

 

 

Jelen tájékoztatóban szereplő fogalmak részletes leírása megtalálható az FHB honlapján a Fogalomtár menüpontban.

* A fenti THM-ek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, 5 éves kamatperiódusú kölcsön esetén, 5 millió forint hitelösszeg és 20 éves futamidő feltételezésével, 2018. február 01. napjától hatályos adatok alapján. A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a változó kamatozású hitelek kamatkockázatát.

**A Bank visszavonásig, de legkésőbb a 2018. március 31. napjáig átvett, és legkésőbb 2018. május 31. napjáig szerződött hitelek esetén nem számolja fel a folyósítási jutalékot, illetve visszatéríti a közjegyzői okirat költségét legfeljebb 50.000 Ft-ig, amennyiben az Ügyfél a hitelszerződés megkötéséig Hiteláttekintő szolgáltatást igényel (Hiteláttekintővel kapcsolatos részletekről a Bank Lakossági Bankszámlákra vonatkozó Hirdetményében tájékozódhat). Részletes feltételek a vonatkozó Hirdetményben találhatóak. A fel nem számolt folyósítási jutalék és a visszatérített közjegyzői költség összegének utólagos megtérítését előírhatja az Ügyfél számára a Bank, amennyiben az Ügyfél a hitelét a futamidő első 3 évében elő-, illetve végtörleszti.

A 3 millió Ft hitelösszeget el nem érő lakossági jelzáloghitel igényléseknél az alábbi feltételek teljesülése esetén továbbra is érvényesíthetőek a kezdeti költség akciók:

 • Több jelzáloghitel együttes igénylése esetén, amennyiben a jelzálogkölcsönök külön-külön nem érik el a 3 millió Ft hitelösszeget, azonban együttesen elérik vagy meghaladják azt, vagy
 • Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel együttesen igényelt jelzálogkölcsön esetén, függetlenül annak hitelösszegétől, vagy
 • A jelzáloghitel igénylést olyan Ügyfél nyújtja be, aki már rendelkezik az FHB Bank Zrt.-nél vagy FHB Jelzálogbank Nyrt.–nél élő, fel nem mondott lakossági jelzáloghitel szerződéssel.

*** Európai Gazdasági Térség megállapodáshoz csatlakozott országok állampolgárai, valamint a bevándorolt, letelepedett vagy hontalan jogállású személyek.

A(z) FHB Államilag Támogatott Lakáshitel az FHB Jelzálogbank Nyrt terméke.

Számoljon velünk!

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Igényeljen lakáshitelt az FHB-nál!

Minden együtt van az új otthonához

Vegye igénybe az FHB Bank hiteleit, melyekkel egy helyen intézhet mindent, ami az új lakás építéséhez vagy új lakás vásárlásához szükség lehet

Akár 10 millió Ft CSOK támogatással!

Részletek

Kalkulátorok

Ellenőrizze egyszerűen jogosult-e a CSOK-ra!

Ellenőrizze egyszerűen, hogy jogosult e kamattámogatott hitelre!